Isopearls

Spouwmuurisolatie premies

Wanneer u uw spouwmuren laat isoleren door een erkend aannemer, maakt u kans op een aantal interessante spouwmuurisolatie premies. Ontdek hier voor welke premie of subsidie u in aanmerking komt.

1. Algemene spouwmuurisolatie premie

Voor de na-isolatie van uw spouwmuur komt u in aanmerking voor een vergoeding van 5 euro/m² geïsoleerd oppervlakte.

Voorwaarden van de spouwmuurisolatie premie

De voorwaarden om recht te hebben op de premie of subsidie spouwmuurisolatie zijn:

  1. U moet de aanvraag binnen 12 maanden na uitvoering van de werkzaamheden indienen. De datum van de eindfactuur is bepalend.
  1. De premie muurisolatie geldt alleen voor woningen in het Vlaamse gewest die vóór 1 januari 2006 op het elektriciteitsnet van de huidige netbeheerder zijn aangesloten of waarvoor een bouwvergunning vóór 1 januari 2006 werd aangevraagd en die na deze datum zijn aangesloten. Uitbreiding of herbouw van een bestaande woning komen niet in aanmerking.
  1. De spouwbreedte moet minimaal 5 centimeter zijn, en de volledige spouw moet opgevuld worden met isolatiemateriaal.
  1. De isolatiewerken moeten uitgevoerd worden door een gecertificeerde aannemer die werkt volgens de STS 71.1 normen.
 1. Het isolatiemateriaal moet aan een aantal eisen voldoen (lambda waarde max. 0,065 W/m²K).

Hoe een premie spouwmuurisolatie aanvragen?

Het is mogelijk de premie voor spouwmuurisolatie online aan te vragen bij de netbeheerder (Infrax of Eandis). Bij een online aanvraag zijn bijlagen van een aantal documenten nodig: (Op het aanvraagformulier staat nog een uitgebreide beschrijving van de documenten die extra nodig zijn.)

 • Een kopie van de factuur. Op de factuur moet vermeld staan om wat voor soort isolatiemateriaal het gaat, welk merk, warmteweerstand, lambda waarde, aantal vierkante meters, kostprijs van het isolatiemateriaal, datum van uitvoering.
 • Een kopie van de STS verklaring van de aannemer.
 • Bij beschermde klant: bewijs van sociaal tarief.
 • Bij een aansluiting op het elektriciteitsnetwerk ná 1 januari 2006 een bewijs dat de stedenbouwkundige vergunning verleend is vóór 1 januari 2006.

Contacteer ons voor meer informatie over isolatiepremies