Isopearls

Spouwmuurisolatie met EPS-parels

Spouwmuurisolatie voor nieuwbouw of na isoleren spouwmuur bestaande woning. Elke cm² van uw spouwmuur 100% gevuld met EPS spouwmuurisolatie. U bespaart jaarlijks gemiddeld € 450,- op uw energiefactuur.

Waarom kiezen voor spouwmuurisolatie?

Uw spouwmuren laten isoleren door IsoPearls biedt u tal van voordelen! We sommen ze hieronder voor u op:

 • Hoger warmtecomfort in uw woning doordat warmteverlies geminimaliseerd wordt
 • Forse energiebesparing: tot wel 30% energiebesparing per jaar
 • Mooie kostenbesparing: jaarlijkse besparing tot wel € 450 op uw energiefactuur
 • Snelle plaatsing: in 1 à 2 dagen is uw spouwmuur geïsoleerd
 • Lage investering en snel terugverdiend: spouwmuurisolatie is een goedkope isolatieoplossing vergeleken met andere isolatiewerken. Dit maakt dat de investering ook snel terugverdiend is (3 tot 5 jaar).
 • Geen afbraakwerken en hinder: de EPS isolatie kan netjes in uw  spouwmuur gespoten worden langs kleine boorgaatjes in de buitenmuur. Deze worden achteraf mooi opgevuld zodat u er niets meer van merkt.
 • Hoogwaardig isolatiemateriaal: IsoPearls maakt gebruik van haar eigen EPS isolatieparels met zeer sterke isolatiewaarde en levensuur.
 • 20 jaar garantie op ons EPS materiaal én plaatsing
 • Gratis diagnose van uw spouwmuur gevolgd door vrijblijvende offerte & advies.
 • Professionele service verspreid over heel België

Vrijblijvend advies over de
haalbaarheid, mogelijkheden & prijs van spouwmuurisolatie?

Ja, ik wil een gratis diagnose krijgen

EPS parels van IsoPearls: hoogwaardig isolatiemateriaal

Als fabrikant van hoogwaardige HR++ EPS parels maken we steeds gebruik van onze eigen spouwmuurisolatie parels. Dit materiaal is onder de naam Lambda reduction system technisch goedgekeurd door de Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw.

Het λ Lambda reduction system is de ideale spouwmuurisolatie voor klassieke spouwmuren van 5 à 7 centimeter breed.

Om uw spouwmuur na te isoleren, blazen we de EPS spouwmuurisolatie korrels met een watergedragen bindmiddel in uw spouw. Bij het opstapelen, vullen de parels elke cm² van uw spouwmuur met isolatie. Na droging van het watergedragen bindmiddel vormen de bolletjes een homogene isolatieplaat.

Hoe isoleert spouwmuurisolatie met EPS-parels?

In de spouwmuurisolatie korrels zit stilstaande droge lucht. Maar ook tussen de parels ontstaan bij het opstapelen holle ruimtes met stilstaande droge lucht. Zo daalt de warmtegeleidingscoëfficiënt (lambda-waarde) en verbetert u de isolatiewaarde van uw woning met 25%. Dat levert u een gemiddelde jaarlijkse besparing van € 450 op uw energiefactuur.

Losse spouwmuurisolatie parels realiseren een isolatiewaarde R van 2m² K/W. De lambda-waarde (warmtegeleidingscoëfficiënt) daalt tot 0,033W/mk: meer dan de helft lager dan voor een spouwmuurisolatie subsidie vereist is.

R-waarden Isoparels: m2K/W
Dikte 0,033 W/mK Dikte 0,033 W/mK
4 cm 1,21 8 cm 2,42
5 cm 1,52 9 cm 2,73
6 cm 1,82 10 cm 3,03
7 cm 2,12 11 cm 3,33
 • Vormvast
 • Vochtwerend
 • Niet-vochtabsorberend
 • Dampdoorlatend

U krijgt 20 jaar garantie op werk en materialen. Het isolatiemateriaal heeft een bewezen levensduur van meer dan 50 jaar.

Krijg gratis diagnose van uw spouwmuur

Uw spouwmuur na-isoleren in 3 stappen

Voor het na-isoleren van uw spouwmuren hebben wij als fabrikant van de EPS spouwmuurisolatie parels een als geregistreerd aannemer erkend installateur in uw regio geselecteerd. Zo voldoet de na-isolatie van uw spouwmuren aan alle vereisten om in aanmerking te komen voor een spouwmuurisolatie premie.

Voor we aan de slag gaan doen we eerst een diagnose om te kijken of uw spouwmuur geschikt is voor isolatie. Vervolgens doorlopen we 3 stappen.

Een spouw isoleren doen we zo:

spouwmuurisolatie-ref1-thumb3

1. Gaatjes boren in de buitenmuur

Om uw spouwmuur te isoleren, boren we in de voeg afhankelijk van de voegbreedte een gat van maximaal 22mm tot in uw spouw. Bij na isoleren spouwmuur in een bestaande woning gebeurt dit via de buitengevel. Bij het isoleren van de spouwmuur in een nieuwbouwwoning boren we de gaten via de binnenmuren.

spouwmuurisolatie-ref1-thumb1

2. EPS isolatiekorrels in spouw blazen

De polystyreenparels met het watergedragen bindmiddel worden via de de boorgaten zorgvuldig in uw spouwmuur geblazen. Na droging van het bindmiddel ontstaat een homogene isolatieplaat.

spouw-werking-3

3. Boorgaatjes dichten en wegwerken

Tot slot dichten we de boorgaten en werken ze af met voegmortel in de kleur van uw bestaande voeg. Zo merkt u helemaal niets meer van de isolatiewerken.

Klaar om te besparen
dankzij EPS spouwmuurisolatie?

Vrijblijvend advies over haalbaarheid & prijs spouwmuurisolatie met EPS

Voor we een spouwmuurisolatie offerte kunnen opmaken, doen we steeds een gratis diagnose van uw spouwmuur.

Met een endoscoop meten we de breedte van de muur en onderzoeken we deze op openingen en obstakels. Zo achterhalen we of uw spouwmuur voldoet aan de voorwaarden voor isolatie en krijgen we een beter zicht op de hoeveelheid isolatiemateriaal en tijd die we nodig zullen hebben.

U krijgt na deze diagnose vrijblijvend advies over de haalbaarheid, mogelijkheden en kostprijs spouwmuurisolatie in een duidelijke offerte. Vul hieronder uw gegevens en eventueel opmerkingen in en wij nemen contact met u op!

  Velden met een sterretje ( * ) zijn verplicht in te vullen.