Ontdek de verschillende voordelen wanneer je kiest voor spouwmuurisolatie met EPS-parels

Je spouwmuren laten isoleren door Isopearls biedt tal van voordelen!

Meer info
40%

Verbeterde isolatiewaarde levert je tot 40% energiebesparing per jaar op + premie spouwmuurisolatie bij het na-isoleren van een spouwmuur.

100%

Elke cm² van je spouwmuur wordt 100% gevuld met isolatie.

10/10

De spouwmuurisolatie wordt door erkende installateurs in je spouwmuur geblazen.

Waarom kiezen voor
spouwmuurisolatie?

Je spouwmuren laten isoleren door Isopearls biedt tal van voordelen.
We sommen ze hieronder voor je op:

Hoger warmtecomfort in je woning doordat warmteverlies geminimaliseerd wordt.

Professionele service verspreid over heel België.

Forse energiebesparing: tot wel 30% energiebesparing per jaar.

Gratis diagnose van je spouwmuur gevolgd door vrijblijvende offerte & advies.

Mooie kostenbesparing: jaarlijkse besparing tot wel € 450 op je energiefactuur.

Hoogwaardig isolatiemateriaal: Isopearls maakt gebruik van haar eigen EPS-isolatieparels met zeer sterke isolatiewaarde en levensduur.

Snelle plaatsing: in 1 à 2 dagen is je spouwmuur geïsoleerd.

20 jaar garantie op ons EPS-materiaal én plaatsing.

Lage investering en snel terugverdiend: spouwmuurisolatie is een goedkope isolatieoplossing vergeleken met andere isolatiewerken. Dit maakt dat de investering ook snel terugverdiend is (3 tot 5 jaar).

Geen afbraakwerken en hinder: de EPS-isolatie kan netjes in je spouwmuur gespoten worden langs kleine boorgaatjes in de buitenmuur. Deze worden achteraf mooi opgevuld.

EPS-parels van Isopearls: hoogwaardig isolatiemateriaal

Als fabrikant van hoogwaardige HR++ EPS parels maken we steeds gebruik van onze eigen spouwmuurisolatieparels. Dit materiaal is onder de naam Lambda Reduction System technisch goedgekeurd door de Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw.

Het λ Lambda Reduction System is de ideale spouwmuurisolatie voor klassieke spouwmuren van 5 à 7 centimeter breed.

Om je spouwmuur na te isoleren, blazen we de EPS-spouwmuurisolatie korrels met een watergedragen bindmiddel in je spouw. Bij het opstapelen, vullen de parels elke cm² van je spouwmuur met isolatie. Na droging van het watergedragen bindmiddel vormen de bolletjes een homogene isolatieplaat.

Hoe isoleert spouwmuurisolatie met EPS-parels?

In de spouwmuurisolatie korrels zit stilstaande droge lucht. Maar ook tussen de parels ontstaan bij het opstapelen holle ruimtes met stilstaande droge lucht. Zo daalt de warmtegeleidingscoëfficiënt (lambda-waarde) en verbeter je de isolatiewaarde van je woning met 25%. Dat levert je een gemiddelde jaarlijkse besparing van € 450 op je energiefactuur op.

Losse spouwmuurisolatieparels realiseren een isolatiewaarde R van 2m² K/W. De lambda-waarde (warmtegeleidingscoëfficiënt) daalt tot 0,033W/mk: meer dan de helft lager dan voor een spouwmuurisolatie subsidie vereist is.

Dikte 0,033 W/mK Dikte 0,033 W/mK
4 cm 1,21 8 cm 2,42
5 cm 1,52 9 cm 2,73
6 cm 1,82 10 cm 3,03
7 cm 2,12 11 cm 3,33

Je spouwmuur
na-isoleren in 3 stappen

Voor het na-isoleren van je spouwmuren hebben wij als fabrikant van de EPS-spouwmuurisolatie parels een als geregistreerd aannemer erkend installateur in je regio geselecteerd. Zo voldoet de na-isolatie van je spouwmuren aan alle vereisten om in aanmerking te komen voor een spouwmuurisolatiepremie.

Voor we aan de slag gaan doen we eerst een diagnose om te kijken of je spouwmuur geschikt is voor isolatie. Vervolgens doorlopen we 3 stappen.

01 l Gaatjes boren in de buitenmuur

Om je spouwmuur te isoleren, boren we in de voeg afhankelijk van de voegbreedte een gat van maximaal 22 mm tot in de spouw. Bij het na-isoleren van een spouwmuur in een bestaande woning gebeurt dit via de buitengevel. Bij het isoleren van de spouwmuur in een nieuwbouwwoning boren we de gaten via de binnenmuren.

02 l EPS-isolatiekorrels in spouw blazen

De polystyreenparels met het watergedragen bindmiddel worden via de de boorgaten zorgvuldig in de spouwmuur geblazen. Na droging van het bindmiddel ontstaat een homogene isolatieplaat.

03 l Boorgaatjes dichten en wegwerken

Tot slot dichten we de boorgaten en werken ze af met voegmortel in de kleur van je bestaande voeg. Zo merk je helemaal niets meer van de isolatiewerken.

Installateurs
spouwmuurisolatie

Voor het isoleren van je spouwmuur hebben wij als spouwmuurisolatiefabrikant een als geregistreerd aannemer erkend installateur in verschillende regio’s geselecteerd. Zo ben je verzekerd dat de spouwmuurisolatie en het isoleren van de spouwmuren van je bestaande woning voldoen aan alle vereisten om in aanmerking te komen voor subsidiespouwmuurisolatie.

https://www.isopearls.be/media/pages/spouwmuurisolatie/00ae040855-1695026127/group-601@2x.png

Limburg

IsoPearls in Houthalen-Helchteren

Isola in Tongeren

Nationale Isolatie Dienst (NID) in Zonhoven

Isolair

Antwerpen

GT Foam in Weelde

West-Vlaanderen

Isoheat in Pittem

Wij helpen u graag

Dit is wat onze klanten zeggen

Onze isolatieparels zijn niet alleen uiterst effectief in het verminderen van energieverlies en het verbeteren van het comfort in gebouwen, maar ze dragen ook actief bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het beschermen van het milieu.

Familie Paesen

Spouwmuurisolatie

We zijn zo tevreden dat we familie en kennissen ook al hebben overtuigd met Isopearls te werken.

★ ★ ★ ★

Lucien Botte

Spouwmuurisolatie

Ik ben zeer tevreden ben met de uitgevoerde werken die gedaan zijn en heb u al aanbevolen bij familie en buren.

★ ★ ★ ★ ★

Familie Van Bael

Spouwmuurisolatie

Wij zijn zeer tevreden over uitleg, service en uitvoering.

★ ★ ★ ★

Op zoek naar een correcte prijs voor je project? Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende offerte.

Heb je interesse in isolatieparels en wil je profiteren van energie-efficiëntie en comfort in je woning? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Persoonlijke gegevens