Betegelbare isolatiechape/isolatiemortel
- 50 L per zak - kant & klaar

Productinformatie

De isolatiechape/isolatiemortel is kant-en-klaar samengesteld uit EPS-parels gemengd met cement en toeslagstoffen. De EPS-parels hebben speciaal een kleine diameter van 2-4 mm, om zo nog een vlakker resultaat te bekomen met het Staenis nivellerrooster. Enkel dient u nog water toe te voegen en te mixen.

Betegelbare isolatiechape/isolatiemortel is enkel te plaatsen in combinatie met het Staenis nivelleerrooster. Het kunststoffen rooster is vochtbestendig, vangt alle krimp op en zorgt voor een perfect vlakke plaatsing en wapening.

Bij droge ondergronden, de dag ervoor, de ondergrond bevochtigen.

Na +- 48u droging (afhankelijk van de temperatuur en licht) afwerken met een primer voor zuigende ondergronden. Voor een gladder en nog harder eindresultaat de primer afwerken met een dun laagje egaline of tegellijm, geplaatst op dezelfde hoogte als de bovenkant van het rooster.

Bestel hier je DIY zakken

Isolatiechape/isolatiemortel
- 50 L per zak - kant & klaar

Productinformatie

De isolatiechape/isolatiemortel is kant-en-klaar samengesteld uit EPS-parels gemengd met cement en toeslagstoffen. De EPS-parels hebben speciaal een kleine diameter van 2-4 mm, om zo nog een vlakker resultaat te bekomen met het Staenis nivellerrooster. Enkel dient u nog water toe te voegen en te mixen.

Te gebruiken als isolerende invulling in het Staenis nivelleerrooster, enkel of dubbel beplaat met minimaal 18 mm OSB (afhankelijk van de gekozen vloerafwerking).

Bestel hier je DIY zakken

Waarom isolatiechape?

Als je een nieuwe vloer gaat plaatsen, voorzie je best ook een chape. Wanneer een chape rechtstreeks op de draagvloer komt te liggen, vormt die een stevige basis voor je vloerbekleding of vloerafwerking. Maar je kan ook kiezen voor isolatiechape: een mengsel van EPS-korrels, cement en water. Isolatiechape biedt een stevigheid die ruim voldoende is voor een particuliere woning en zorgt meteen ook voor een goede isolatie van je vloer. Wist je dat een vloeropbouw met isolatiechape 7 tot 10 keer lichter is dan eentje met een traditionele zandcement chape? Ideaal voor bijvoorbeeld een zolder of badkamer. Tip: betegelbare isolatiechape heeft een zeer hoog cementgehalte en kan je rechtstreeks betegelen.

Kant-en-klare chape met isolatie

Isopearls’ Floor-DIY isolatiechape is een zelfbouwpakket samengesteld met nieuwe EPS-parels gemengd met cement, water en specifieke gepatenteerde additieven.

Een zeer lichte en harde isolerende chape met een hoge drukvastheid.

De isolatiemortel vult alle holtes onder en tussen buizen en leidingen voor 100%. Dit maakt Floor DIY de beste keuze als isolerende chape bij vloerverwarming.

Gemakkelijk in gebruik en verschillende vloerisolatietoepassingen zijn mogelijk.

Eenvoudig uw isolatiechape zelf maken & snel in uitwerking: in één keer heeft u helemaal zelf een isolerende uitvullaag geplaatst. Betreedbaar na 48 uur. Schuren is niet nodig.

Dé beste prijs in vergelijking met andere vloerisolatie alternatieven, hun duurzaamheid én hun isolerend vermogen.

Je vloerisolatie handig zelf plaatsen

Floor-DIY van IsoPearls is dé ideale oplossing voor doe-het-zelvers of aannemers van chape en isolatiewerken. De kant-en-klare chape maakt het mogelijk om zelf uw vloer te isoleren door eenvoudig de vloerisolatie zelf te plaatsen.

De kant en klare FLOOR DIY, isolerende uitvulling is gemakkelijk transporteerbaar en snel zelf aan te brengen. Wenst u ook gebruik te maken van vloerverwarming, dan kan Floor DIY perfect gecombineerd worden.

De vloerisolatie kan zelfs ook in het Staenisrooster gepompt worden door een van onze installateurs. Hiervoor bestel en plaats je zelf het Staenisrooster en vraag je een vrijblijvende offerte aan voor het invullen van het rooster.

Het staenisrooster

Bekijk eenvoudig hoeveel
zakken je nodig hebt

Toepassingen

Als vulmiddel voor het Staenisrooster, afgewerkt met een OSB laag

Terrassen en drainering in tuin-en landschapbouw

Uitvulling/nivellering bij nieuwbouw

Als geïsoleerde betegelbare ondergrond, in combinatie met het Staenisrooster.

Uitvulling/nivellering van gewelven bij renovatie bouwwerken

Ideaal bij vloerverwarming, deze kan hier rechtstreeks op bevestigd worden

Uitvulling rondom zwembaden

Nivellering en isolatielaag waar isolerende en akoestische eigenschappen in combinatie met hoge drukvastheid belangrijk zijn

Technische specificaties

Technische specificaties Floor-DIY isolerende chape

Gewicht in natte toestand 130 kg 180 kg 200 kg 230 kg
Gewicht in droge toestand 110kg 150kg 160kg 200kg
Druksterkte (N/mm2) 0,27 0,28 0,30 0,35
Warmtegeleidingscoëfficient 0,045 0,048 0,050 0,055

Op zoek naar een correcte prijs voor je project? Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende offerte.

Heb je interesse in isolatieparels en wil je profiteren van energie-efficiëntie en comfort in je woning? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Persoonlijke gegevens